Još jedan srbijanski košarkaš u NBA ligi
Foto: EPA

Milutinov u Spursima

Još jedan srbijanski košarkaš u NBA ligi

M. Šljivak

Broj košarkaša iz Srbije u NBA ligi bi se od naredne sezone mogao dodatno povećati.

Prošle sezone smo mogli najviše uživati u igrama Nikole Jokića u dresu Denver Nuggetsa, a od naredne sezone će put najjače lige svijeta vjerovatno i Miloš Teodosić, te Bogdan Bogdanović.

Ipak, to nije sve. Košarkaš Olympiakosa Nikola Milutinov bi od naredne sezone mogao obući dres San Antonio Spursa, koji su ga i birali na draftu 2015. godine kao 26. pika.

Iako ovaj 212 centimetara visoki centar ima još godinu dana ugovora s grčkim velikanom, on će vjerovatno otkupiti posljednju sezonu ugovora za milion eura, te će potpisati za tim iz Texasa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovaj rođeni Novosađanin je izuzetno napredovao u protekloj sezoni. Pokazao je to i na završnom turniru Eurolige, pa bi San Antonio mogao dobiti značajno pojačanje pod košem.

Milutinov je ove sezone u Euroligi imao nešto više od četiri poena u prosjeku, iako je igrao samo 12 minuta po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi