Još jedna titula za Partizan

Crno-beli slavili u majstorici

Još jedna titula za Partizan

Osmi put za redom KK Partizan je osvojio titulu državnog prvaka. Pobjedom od  73:61 crno-beli su slavili u petoj odlučujućoj utakmici sa velikim gradskim rivalima, Crvenom zvezdom.


Za Partizan je ovo 16. titula prvaka ukupno, a već drugu godinu za redom uspjeli su se okititi sa čak tri trofeja – oni su prvaci Srbije, osvajači kupa, te prvaci regionalane NLB lige. Osim toga, u ovog sezoni Partizan je stigao i do četvrtfinala Eurolige, pa se može reći da je ekipa Duška Vujoševića na najbolji mogući način okončala sezonu.

U večerašnjoj utakmici, Partizan je vodio većim dijelom susreta, a najveću prednost imali su polovinom drugog poluvremena kada je na semaforu stajalo 58:39 (+19).

Prvo ime susreta je Aleksandar Rašić sa 17 poena, dok je poraženi tim predvodio Marko Marinović sa 15. Naš Elmdin Kikanović nije bio na nivou uz samo 3 poestignuta poena i 2 skoka, ali i 3 izgubljene lopte za 24 minute. Oliver Stević susret je završio bez poena uz samo jedan šut na koš u 6 minuta igre, a Milan Milošević nije odigrao ni toliko, pa u 3 minute provedene na terenu nije dirao loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.