Minimalno četiri mjeseca van terena

Još uvijek nepoznat datum Nurkićevog povratka na teren

M. Skaka

Jusuf Nurkić još uvijek ne zna kada će se vratiti na teren nakon operacije koju je bh. reprezentativac imao u maju ove godine. 

Planirani period oporavka je četiri mjeseca, ali tačan datum povratka na teren još uvijek nije poznat. Nurkić nije optimističan da će biti dijelom priprema Denver Nuggetsa za predstojeću sezonu, a njegov nastup u bh. dresu na Eurobasketu trenutno ne zvuči realno iako je dobio poziv od selektora.

“Moram biti strpljiv.”, rekao je Nurkić. “Sve ide dobro za sada, treneri i doktori mi kažu da sve ide po planu. Ja se osjećam dobro, ali moram biti strpljiv i ići dan za danom.”

O pripremama za narednu sezonu Nurkić još uvijek ne želi govoriti. 

“To sada nije bitno. Ja razmišljam o narednih petnaest godina i jedan mjesec manje ili više zaista nisu bitni. Želim biti siguran da neću ponovo ugroziti karijeru i želim znati da sam dobro. Kada se vratim, želim biti spreman 100%.

U odličnoj rookie sezoni naš centar je znao da ima problema sa koljenom, ali nije znao do koje mjere je u opasnosti dok nije došao kraj sezone.

“Znao sam da je loše, ali nisam znao koliko loše.”, kazao je on. “Sada ne igram šest mjeseci i to nije lako. Ali, treba vremena. Ne želim žuriti. Želim se vratiti potpuno spreman.”

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.