Jović među najboljim defanzivcima Evrope

Veliko priznanje

Jović među najboljim defanzivcima Evrope

Crvena zvezda ove sezone ostvarila je dosta zapaženih rezultata. Izabranici Dejana Radonjića uspjeli su da se plasiraju u TOP 8 fazu Eurolige, ali i da izbore finale ABA lige.

Jedan od najzaslužnijih za uspješnu sezonu svakako je i plejmeker crveno-bijelih Stefan Jović. 25-godišnji košarkaš nije bio toliko efikasan u napadu što se tiče broja postignutih poena, ali je predvodio Crvenu zvezdu u Euroligi sa prosječno 5.7 asistencija. Podsjetimo i to da je Jović postao i rekorder po broju asistencija na jednom meču. U duelu sa njemačkim Bayernom plejmeker Zvezde ostvario ih je čak 19.

Jović je dominirao i u polju odbrane, pa ga je sajt "Eurohoops", inače specijalizovan za praćenje košarkaških događanja, smjestio među najbolje defanzivce Evrope.

Bek crveno-bijelih našao se u društvu odabranih zajedno sa Dontayeom Draperom, Nikitom Kurbanovim, Ekpeom Udohom, Adamom Hangom i Chrisom Singletonom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Glasanje za najboljeg odbrambenog igrača je i dalje u toku, a svi zaineresovani mogu glasati na ovom linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi