Jović u idealnoj petorci, Bourousis MVP kola

Sjajni plejmejker crveno-bijelih

Jović u idealnoj petorci, Bourousis MVP kola

D. Vejo

Sjajni plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović izabran je u idealnu petorku 19. kola Eurolige, dok je za MVP kola proglašen košarkaš Panathinaikosa Ioannis Bourousis.

Pored Jovića, idealnu petorku čine Jon Dieber (Galatasaray), zatim Gustavo Ayon (Rela Madrid), Ioannis Bourousis (Baskonija) i David Pascol (Armani).

Centar Atinjana nema previše razloga da uživa u ovoj tituli, s obzirom da ga večeras očekuje meč upravo sa Crvenom zvezdom u okviru 20. kola Eurolige.

On će žestoku bitku voditi sa Zvezdinim gorostasom Ognjenom Kuzmićem na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".

Do titule MVP-a, Bourousis je doša zahvaljujuću svom učinku u pobjedi nad Barcelonom gdje je ubacio 14 poena, imao 11 skokova i tri asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi