JR Smith: Oni imaju momka koji šutira ljude u međunožje
Foto: EPA

Košarkaš Cavsa o Warriorsima i prljavoj igri u play-offu

JR Smith: Oni imaju momka koji šutira ljude u međunožje

Nakon ubjedljivog poraza od Golden State Warriorsa u prvoj utakmici NBA finala, Cavaliersi će im večeras pokušati uzvratiti istom mjerom, a mnogi smatraju da će Cavsi doći do pozitivnog rezulultata samo ukoliko zaigraju jače i grublje, ili čak i "prljavije."

Upravo na pitanje da li će se Cavsi potencijalno odlučiti za "prljaviju" igru u drugoj utakmici, odgovorio je košarkaš Cleveland Cavaliersa JR Smith, koji nije mogao odoliti a da, u kontekstu prljave igre, ne spomene igrača protviničke ekipe, Draymonda Greena.

"Da igramo prljavije? Ne znam ništa o tome. Oni imaju momka koji ne prestaje šutirati ljude u međunožje. Ja o tome ne znam ništa. Ali mogu reći da se nećemo odlučiti za prljaviju igru. Mi samo igramo čvrsto. Neki ljudi ne vole takav pristup, ali mi moramo igrati svoju igru. Tada smo uspješni", izjavio je JR Smith, aludirajući na Greenove incidente iz prošlogodišnje sezone u kojoj je neokoliko puta nogom udarao protivničke igrače ispod pojasa.

Green je tada tvrdio da su njegovi pokreti bili nenamjerni i "prirodni", te da nije imao namjeru nikoga udariti, iako su mnogi mišljenja da je bilo upravo suprotno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi