Jugoslavija protiv SSSR-a ponovo nakon 24 godine

Košarkaški spektakl u Beogradu

Jugoslavija protiv SSSR-a ponovo nakon 24 godine

Košarkaške reprezentacije veterana bivše Jugoslavije i SSSR-a odigrat će 1. februara u beogradskoj dvorani Pionir prijateljsku utakmicu. 

Za reprezentaciju Jugoslavije, koju će s klupe predvoditi Ranko Žeravica i Mirko Novosel, igrat će Dino Rađa, Dejan Tomašević, Aramis Naglić, Žan Tabak, Milenko Topić, a vjerovatno i Vlade Divac. 

S druge strane će biti Arvydas Sabonis, Jevgenij Pašutin, Aleksander Volkov, Sergej Panov, Tihonenko i drugi.

Utakmica se igra u okviru All-star utakmice veterana i studenata povodom početka Univerzitetske lige 22. februara, a regionalna univerzitetska liga biće Zapadna konferencija Međunarodne univerzitetske lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije