Juniori Barcelone prvaci Evrope

Barca šampion

Juniori Barcelone prvaci Evrope

M. Šljivak

Juniori Barcelone osvojili su naslov prvaka Evrope. Katalonci su u finalu Berlinu pobijedili Crvenu zvezdu rezultatom 90:82.

Sjajan meč odigrala su ova dva tima, ali na kraju španski tim slavi naslov najbolje evropske ekipe do 18 godina.

Fantastično je Barca odigrala prvu dionicu. Stvorili su 16 poena prednosti za 10 minuta igre (33:17), ali se Zvezda uspjela vratiti.

Do poluvremena su spustili prednost na minus četiri, ali više od toga nisu mogli.

Barca je odigrala jako dobro drugo poluvrijeme. Nije dopustila beogradskom timu da kreira preokret i na kraju je osvojila naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Eric Vila je predvodio Barcu sa 21 poenom i osam skokova, Sergi Martinez je dodao 17, dok je kod Zvezde Aleksa Radanov ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi