Juniori Turske osvojili Evropsko prvenstvo

Juniori Turske osvojili Evropsko prvenstvo

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Turske osvojila je Evropsko prvenstvo u Latviji, a u finalu su savladali selekciju Hrvatske rezultatom 81:74.

Hrvatska je bolje otvorila susret. Vodili su cijelim tijekom prve četvrtine, imali su i 10 poena prednosti u jednom trenutku, a nakon prve četvrtine su bili na plus šest 22:16.  Turska je odličnom igrom u nastavku stigla do preokreta. Uspjeli su da zaustave Hrvate, pa su oni na odmor otišli sa poenom prednosti 38:37.

Nastavak sureta donio je bolju igru Turske. Stvorili su nakon treće dionice šest poena prednosti  61:55, a u poslednjoj četvrtini su uspjevali bez većih problema da održavaju svoju prednost. Na kraju su slavili sigurnu pobjedu, te su došli do zlatne medalje, iako su Hrvati ozbiljno zaprijetili u završnici.

Kenan Sipahi je predvodio Tursku u ovom susretu sa 19 poena, dok je Lovro Mazalin kod Hrvatske ubacio 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.