Jure Zdovc više nije trener AEK-a

Zahvalili mu se na saradnji

Jure Zdovc više nije trener AEK-a

E. Čaušević

Slovenački stručnjak Jure Zdovc više nije trener grčkog AEK-a potvrdila je zvanična stranici ovog kluba.

Zdovc je prije nekoliko dana na utakmici osmine finala FIBA Lige prvaka protiv Monaca dobio direktno isključenje jer se raspravljao sa sudijom. Slovenac je bio nezadovoljan suđenjem i utrčao je na parket kako bi porazgovarao sa sudijom.

Igrači AEK-a su u pravom trenutku zaustavili Zdovca kako ovaj verbalni sukob ne bi eskalirao u fizički. Zdovc je dobio isključenje, a jutros je grčki klub objavio da on više nije trener ove ekipe. Čelnici kluba odlučili su se zahvaliti na saradnji slovenačkom stručnjaku.

Podsjećamo, Jure Zdovc je jedan od kandidata za selektorsko mjestu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ko će preuzueti klupu naše selekcije trebalo bi biti poznato uskoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi