Jusuf Nurkić nastavio s odličnim igrama
Foto: kkcedevita.hr

Nurkić odličan

Jusuf Nurkić nastavio s odličnim igrama

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na gostovanju ekipu GKK Šibenik rezultatom 91:87 uz još jednu odličnu partiju Jusufa Nurkića.

Iako je Cedevita vodila cijelim tijekom utakmice, finiš je ipak donio dosta uzbušenja.  Cedevita je imala nakon 10 minuta igre prednost od dva poena 25:23, da bi do poluvremena stekli 11 poena viška, 53:42.

Mirnom igrom je Cedevita održavala prednost u nastavku, ali su domaći košarkaši ipak uspjeli da spuste zaostatak na samo tri razlike i da uvedu susret u zanimljivu završnicu. Međutim, do velikog preokreta nisu mogli, pa je na kraju Cedevita upisala zasluženu pobjedu.

Jusuf Nurkić je ponovo pružio odličnu partiju. Za 17 minuta na parketu ubacio je 13 poena, te je imao pet skokova. Babić i Zubčić su imali po 17 poena u pobjedničkom timu, a Samadan je na drugoj strani ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.