Jusuf Nurkić ruši lične rekorde ove sezone
Foto: Twitter

Pruža sjajne partije u NBA ligi

Jusuf Nurkić ruši lične rekorde ove sezone

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić igra sezonu karijere u dresu Portland Trail Blazersa. 

Trenutno se čini kako je prelazak iz Denvera u Portland za Nurkića potez života, a to pokazuju i brojke sa početka ove sezone. Nurkića su konačno zaobišle povrede, igra redove, a redovno i pravi ogromne probleme protivničkim ekipama. 

Na posljednja tri meča Nurkić prosječno bilježi 24 poena po meču, ima 8,3 skokova i 3,3 asistencije. Inače, tokom dosadašnjeg dijela sezone Nurkić je na prosjeku od 16,0 poena, 71.1 posto šuta sa linije slobodnih bacanja te ima defanzivni rejting 98. Svi ovi podaci su mu najbolji u dosadašnjem dijelu NBA karijere.

Naredni meč Portland Trail Blazersi igraju kroz dva sata na domaćem parketu protiv Memphis Grizzliesa, a na tom susretu se očekuje ponovo žestok obračun starih rivala - Nurkića i Marca Gasola. Nadamo se da će Nurkić izaći kao pobjednik te da će nastaviti sa sjajnim partijama. 

Inače, njegovi Trail Blazersi su trenuno na omjeru od šest pobjeda i tri poraza i nalaze se na 5. poziciji veoma jake Zapadne konferencije NBA lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi