Jusuf Nurkić spremio veliki projekat

Gradi dvoranu u Sarajevu?

Jusuf Nurkić spremio veliki projekat

Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić planira napraviti sportsku dvoranu u Sarajevu. 

Nurkić je uputio pismo u kojem je načelnika općine Centar Nedžada Ajnadžića upoznao o planu eventualne izgradnje dvorane sa pratećim sadržajima. 

Ovaj 22-godišnji košarkaš Denvera Nuggetsa namjerava podržati talentovane bh. sportiste i cilj mu je omogućiti im vrhunske uslove za razvoj.

"U dvorani bi se prije svega organizovala škola košarke u kojoj bi pod nadzorom vrhunskih stručnjaka trenirali mladi košarkaši. Postoji mogućnost organizovanja kampova uz učešće renomiranih stručnjaka iz Evrope i svijeta. Zajednički bismo uz vašu podršku promovisali ovaj sport i okupili što više mladih ljudi iz svih dijelova BiH", navodi se u pismu koje je poslao Jusuf Nurkić, prenosi Dnevni avaz.

Nurkićevo pismo načelniku Ajnadžiću uručio je privrednik Nihad Imamović. On je kazao kako ga je Nurkić zamolio da mu pomogne u pronalaženju adekvatne lokacije, a općina Centar se pokazala najizglednija za izgradnju dvorane. 

Nema sumnje da bi ovaj projekat bio prava stvar za bh. sport, pa se nadamo da će se on u dogledno vrijeme i realizovati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi