Kad Amerikanci pomiješaju karte i Nijemac postane Grk

Ko radi taj i griješi

Kad Amerikanci pomiješaju karte i Nijemac postane Grk

Greške se u svijetu sporta stalno dešavaju. Griješe novinari, treneri, igrači, komentatori, organizatori, a najsvježiji primjer jedne takve greške stiže sa sinoć odigranog NBA Rising Challange duela koji je obilježio početak All-Star vikenda.

Naime, njemački košarkaš Dennis Schröder, član Atlanta Hawksa, predstavljen je kao Grk od strane oficijelnog spikera. 

"Bila je to greška, jednostavno mi se to desilo. Nravno da znam da Schröder dolazi iz Njemačke", rekao je kasnije zvanični spiker za Bild.

"Odmah sam primjetio grešku, svi su je primjetili, ali nisam se jednostavno mogao derati da sam Nijemac", rekao je košarkaš Hawksa, prvoplasirane ekipe Istočne konferencije.

Na kraju vrijedi kazati da su košarkaši iz ekipe Ostatak svijeta porazili domaće nade sa 121:112. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Andrew Wiggins koji je ubacio 22 poena. Odlični Gobert je dao 18, dok su dva Balkanca Mirotić i Bogdanović postigli po 16 poena. Victor Oladipo i Zach LaVine su sa po 22 poena bili najefikasniji u ekipi Sjedinjenih Američkih Država.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.