Kada Duranta nema, Westbrook i Ibaka kolo vode
Foto: ESPN

Oklahoma slavila u gostima protiv prvaka

Kada Duranta nema, Westbrook i Ibaka kolo vode

E. Škorić

Bez najboljeg igrača, Kevina Duranta, Oklahoma je stigla do senzacionalne pobjede u San Antoniju protiv Spursa (114:106).

Košarkaši Oklahome vodili su od samog početka, a samo u jednom trenutku, u završnici prve dionice, Spursi su imali prednost (27:25). Nakon prve dionice, Oklahoma je vodila 29:27.

U nekoliko navrata su se ekipe smjenjivale u vodstvu u drugoj četvrtini, ali je na poluvremenu tim Oklahome vodio sa tri razlike (50:47). 

Sjajno je igrala Oklahoma u trećoj četvrtini, imala u više navrata 10 ili 11 poena prednosti, koja se istopila do ulaska u zadnjih 12 minuta. Spursi su u zadnju dionicu ušli pri vodstvu 77:76.

Neizvjesno je bilo i u posljednjoj četvrtini. Čas je vodila Oklahoma, čas San Antonio, a bez Tonyja Parkera u igri, koji je rano došao do četiri lične greške, aktuelni prvaci bivaju poraženi.

Na krilima Russella Westbrooka Oklahoma je na kraju dobila utakmicu rezultatom 114:106. 

Fantastični Westbrook nastavio je da na najbolji način koristi neigranje Kevina Duranta. 

Ovaj put je ubacio 34 poena uz 11 asistencija, a sjajan je bio i Serge Ibaka sa 21 poenom i osam skokova, dok je Steven Adamas ubacio 16 poena uz 15 skokova. Na drugoj strani je Matt Bonner ubacio 17 poena, Tim Duncan je ubacio 15, Tiago Splitter i Cory Joseph po 14… Manu Ginobili je imao double-double učinak sa 11 poena i 13 asistencija. 

Oklahomi je ovo bila 14. pobjeda i imaju omjer 14-16, dok su Sparsi na omjeru 18-12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.