Kada ne ide Kikanovića, Alba je nemoćna

Kikanović ubacio 11 poena

Kada ne ide Kikanovića, Alba je nemoćna

M. Šljivak

Košarkaši berlinske Albe poraženi su danas na gostovanju od Bonna 95:72 u susretu 21. kola njemačke Bundeslige.

Tim našeg Elmedina Kikanovića je odigrao izuzetno slab meč, a posebno se to odnosi na treći period kada su doživjeli pravu katastrofu.

Ovaj dio igre je i odlučio pobjednika. Bonn je treći period dobio sa 27:12 i na kraju je uspio da slavi pobjedu od čak 23 poena razlike.

Bh. centar Elmedin Kikanović se utopio u sivilo svog tima. Ubacio je 11 poena, ali je pogodio samo tri šuta iz 14 pokušaja. Bh. igrač je upisao i šest skokova u ovom susretu.

Najefikasniji kod Albe bio je Radosavljević sa 17 poena, dok je Horton na drugoj strani vodio Bonn do trijumfa s 31 poenom.

Albi je ovo šesti poraz u sezoni i trenutno su peti tim na tabeli BBL lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi