Kako je Goran Dragić postao košarkaš?

Nije to bila prva Goranova želja

Kako je Goran Dragić postao košarkaš?

E. Škorić

Goran Dragić zvijezda je NBA lige, osvajač zlata s Evropskog prvenstva, igrač kojem se danas svi dive.

Dragić je sa Slovenijom osvojio Eurobasket i na najljepši mogući način se oprašta od nacionalnog tima. Sjajni playmaker Miami Heata regionalna je, ali i svjetska košarkaška zvijezda, a zanimljivo da je košarka bila u drugom planu kada je počeo da stasava.

"Goran Dragić prvi je put počeo trenirati nogomet, a tek onda se zaljubio u košarku. Moram vam reći da je bio baš talentovan. Htio je postati nogomtaš, ali kada je ušao u pubertet počeo je da biva viši nego ostali vršnjaci i zbog dugih ruku okrenuo se košarci, a ostalo sve znate", kazao je Slaviša Stojanović, nogometni trener koji je obiteljski prijatelj s Goranom.

"Sa 17 godina je Goran prešao u Slovan, a onda je krenula ta sjajna karijera. Izrastao je u velikog igrača, ali i velikog čovjeka", dodao je bivši trener Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi