Kambala u Eniseji, Clancy u Samari
Nekad jedan od najboljih evropskih centara

Rusi i dalje trguju

Kambala u Eniseji, Clancy u Samari

A. Beganović

Ruski košarkaški klubovi nakon ambicioznog ljeta i dovođenja NBA igrača polako se pod uticajem financijskih problema okreću evropskom tržištu.

Nove akvizicije u ruskom košarkaškom prvenstvu su Kaspars Kambala koji je potpisao ugovor sa Enisejom iz Krasnojarska, dok je Amerikanac Sam Clancy nova akvizicija CSK-a iz Samare.

Kaspars Kambala je košarkaš koji je imao impozantnu karijeru koja je uprljana pronađenim kokainom u krvi 2006. godine i suspenzijom od dvije godine. Kaspars se sada polako nastoji vratiti vrhunskoj košarci, a u vremenu trajanja suspenzije okušao se u bokserskom ringu, imao je četri borbe od čega je u tri uspio pobjediti.

Sam Clancy je također poznato košarkaško ime u evropskim okvirima. Prije dolaska u Samaru imao je zapažene role u Le Mansu i Unicsu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.