Kanada šokirala Amerikance, finale protiv Italije
Foto: FIBA

Svjetsko prvenstvo do 19 godina

Kanada šokirala Amerikance, finale protiv Italije

M. Šljivak

Juniorske košarkaške reprezentacije Kanade i Italije igraće u finalu Svjetskog prvenstva koje se igra u Egiptu.

Aktuelni prvaci i najveći favoriti prvenstva, selekcija Sjedinjenih Američkih Država, doživjela je pravi šok u polufinalu. Njih je pobijedila Kanada u fantastičnom meču i to rezultatom 99:87.

Amerikance je potpuno uništio 17-godišnji RJ Barrett, zvijezda Monteverde Akademije u SAD-u, koji je za Kanadu ubacio 38 poena, te je uhvatio i 13 lopti uz pet asistencija.

S druge strane u odsustvu prve zvijezde Romea Langforda, najefikasniji je bio PJ Washington sa 17 poena i 11 skokova.


U finalu će Kanada igrati protiv selekcije Italije. Azurri su pobijedili Španiju 69:66, a do trijumfa su ih vodili Bucarrelli sa 15 i Denegri sa 14 poena. Kod Španaca Font je ubacio 15 poena, a Vila je dodao 12.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi