Kanađani bez problema do četvrtfinala

Slavili protiv Dominikanske Republike

Kanađani bez problema do četvrtfinala

Košarkaši Kanade plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za kadete koje se ovih dana održava u Španiji nakon pobjede protiv Dominikanske Republike rezultatom 79:52.

Dominikanka Republika je nešto bolje otvorila meč te su poveli nakon prve dionice sa pet poena razilike. Ipak, Kanađani odmah uzvraćaju te uspjevaju prije odlska na odmor preokrenuti rezultat u svoju korist i otići na odmor sa pet poena prednosti.

Nastavak meča također je donio sigurnu igru Kanade koja je treću četvrtinu riješila u svoju korist sa 13 koševa razlike, a posljednju sa devet za sigurnu pobjedu u ovom meču.

Do trijmfa ih je vodio Brazdeikis sa 15 poena, dok je Barrett dodao 14. 

Kadana: Guerrier 8, Sackey, Barrett 14, Đuričić 5, Akot 11, Kirkwood 2, Shepard, Nembhard 8, Smith, Brazdeikis 15, Bediako 3, Shittu 13.

Dominikanska Republika: Vargas 4, Segura, Rivera, Hernandez, Benitez 3, Diaz 5, Melo 2, Mirambeaux 16, Perdomo 8, Frink 11, Valdez 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi