Kanađani preko Novog Zelanda do finala

Čekaju boljeg iz meča Francuska-Turska

Kanađani preko Novog Zelanda do finala

Kanadski košarkaši plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre nakon današnje pobjede protiv Novog Zelanda rezulatom 78:72.

Košarkaši Novog Zelanda nešto su bolje otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korsit rezultatom 25:23. Kanađani su vratili u drugom periodu istom mjerom pa se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom.

Kanada je drugo poluvrijeme otvorila nešto bolje pa su stigli do prednosti od četiri poena na kraju treće dionice, a u posljednjem periodu se igralo koš za koš pa Novi Zeland nije imao veću šansu da preokrene rezultat.

Najefikasniji kod Kanade bio je Joseph sa 23 poena, dok su Ejim i Thompson dodali po 13 koševa.

Kanada će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Francuska-Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi