Kanterov oproštaj od OKC-a: Molim vas pobijedite Warriorse
Foto: EPA

Krilni centar trejdovan u New York

Kanterov oproštaj od OKC-a: Molim vas pobijedite Warriorse

Carmelo Anthony je napokon napustio New York, ali iako su svi očekivali trejd u Houston Rocketse, on je, ipak, trejdovan u Oklahomu, gdje će se pridružiti Westbrooku i Paulu Georgeu.

New York je u zamjenu za Carmela dobio Enesa Kantera, Douga McDermotta i jedan pick na draftu. Upravo se Kanter, koji je protekle tri godine bio član Oklahome, odlučio oprostiti od svog, sada već bivšeg, tima na zanimljiv način.

"Ne znam odakle da počnem. Želim vam prvo svima zahvaliti, saigračima, trenerima, ali i čitavoj državi, jer kada sam izgubio porodicu i dom, vi ste postali moja nova porodica. Zato će Oklahoma, kao organizacija, ali i kao država uvijek biti u mom srcu", istakao je turski krilni centar, pa nastavio:

"Druga stvar, molim vas pobijedite Warriorse za mene. Gledat ću te utakmice, zato ih pobijedite molim vas."

Mnogi već predviđaju finale Zapadne konferencije između Oklahome i Warriorsa, a da li će se Kanterova želja ostvariti ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi