Kasun dobio otkaz

Efes radi rekonstrukciju tima

Kasun dobio otkaz

Uprava Efes Pilsena odlučila je napraviti velike rezove nakon neuspješne sezone u kojoj nisu osvojili ništa, a nisu uspjeli ući ni u četvrtfinale Eurolige.

Novi trener istanbulskog velikana je Velimir Perasović, a uprava kluba je napravila dosta i igračkih promjena. Nekoliko igrača odlazi, a prava pojačanja tek treba da dođu.

Otkaze su dobili Mario Kasun, Charles Smith i Preston Shumpert, ista će sudbina vjerovatno zadesiti Boštjana Nachbara, dok će Igor Rakočević, ipak, ostati. Dugo se  govorilo o njegovom odlasku, ali je dolazak Perasovića promijenio stvari, jer ga hrvatski trener odlično poznaje još iz vremena dok je vodio Tau Ceramicu, a Rakočević je bio ponajbolji igrač kluba.

Kaya Peker je poslan u redove gradskog rivala Fenerbahce kao dio transfera u kojem je u Efes stigao Oguz Savas, a drugo pojačanje je prošle sezone vrlo dobri igrač Turk Telekoma Erwin Dudley. Dolazak pravih pojačanja tek slijedi, tako je najavila uprava turskog viceprvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.