Katalonci osvojili Istanbul: Barcelona na završnom turniru

Barca u polufinalu

Katalonci osvojili Istanbul: Barcelona na završnom turniru

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone prvi su učesnici Final Foura Eurolige. Katalonci su večeras u Istanbulu u sjajnoj utakmici savladali Galatasaray 78:75.

Prva četvrtina donijela je bolju igru Galatasaraya. Dominirali su ovim dijelom igre, Barcelona nije imala odgovor na sjajnu igru domaćeg tima. Naročito je probleme Kataloncima stvarao Zoran Erceg, a nakon prve četvrtine bilo je osam poena prednosti u korist domaćeg tima, 23:15.

Vodila je Galata i tijekom kompletnog drugog perioda. Barcelona je u nekoliko navrata uspjela da se približi, ali su na odmor otišli s minusom od pet poena, 40:35.

Galata je prednost imala sve do kraja treće četvrtine. Poenima Marcelinha Huertasa na minut prije kraja trećeg perioda, Barcelona je nakon dugo vremena stigla do vodstva (53:52), a ovim rezultatom se i ušlo u posljednju dionicu.

Huertas je bio ključni čovjek u potpunom preokretu Barcelone. Ubacio je sedam uzastopnih poena, te se Barca odvojila na sedam razlike, 67:60.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Galata se nije predavala. Uveli su susret u neizvjesnu završnicu, a susret je odlučen s linije slobodnih bacanja. Barcelona se bolje snašla, te su Katalonci došli do pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe Evrope.

Marcelinho Huertas je predvodio Barcelonu sa 16 poena u ovom susretu, Brad Oleson je dodao 13, dok  je kod Galate Arroyo ubacio 21, a Zoran Erceg 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.