Katastrofa Igokee na otvaranju Eurocupa

Igosi teško poraženi u Turskoj

Katastrofa Igokee na otvaranju Eurocupa

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u prvom kolu grupe E Eurocupa na gostovanju kod turske Pinar Karsiyake rezultatom 90:60.

Pinar je otvorio utakmicu serijom od 7:0, da bi potom Igosi uzvratili serijom od 6:0. Ipak, mnogo bolju igru su u ostatku prve četvrtine domaći košarkaši iskoristili za stvaranje dvocifrene prednosti 28:18.

Serijom od 8:0 Igokea je otvorila drugi period, no domaći košarkaši ponovo pojačavaju svoj ritam igre, te istom serijom uzvraćaju. Nakon 20 minuta igre i dalje je prednost Karsiyake iznosila 10 razlike 43:33.

Karsiyaka je demolirala Igokeu u trećoj četvrtini. Dobiili su ovaj dio igre 31:12, te su u posljednju dionicu ušli sa velikih 29 poena prednosti 74:45. Bolju igru domaći tim je nastavio i u završnoj četvrtini. Imali su i preko 30 poena prednosti, ali su na kraju slavili pobjedu od tačno 30 razlike.

Bobby Dixon je sa 22 poena predvodio domaće do pobjede, a kod Igokee Uroš Nikolić ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.