Kažnjen Phil Jackson
Kaznu će platiti i Jackson ali i Lakersi

Zbog kritikovanja sudija

Kažnjen Phil Jackson

M. Maksimović

Trener košarkaša Los Angeles Lakersa Phil Jackson, kažnjen je 25.000 dolara zbog kritikovanja
sudija za četvrte utakmice finala protiv Orlando Magica. Vodstvo NBA lige je odlučilo kazniti Jacksona koji je javno u pauzi između prve i druge četvrtine utakmice kritikovao sudije rekavši kako su njegovim igračima svirani izmišljeni prekršaji.

U četvrtoj utakmici NBA finala, Lakersi su u gostima savladali Orlando nakon produžetka 99:91, što je
ukupno bila druga utakmica velikog finala koja je riješena u produžetku, što se nije dogodilo od finala Bostona i LA Lakersa 1984.  Također, Derek Fisher junak utakmice  je ubacio i 40-tu tricu u Play offu, pa su za sada ispred njega Robert Horry (56) i Michael Jordan (42). Kobe Bryant se sa 32 poena probio na 16.mjesto najboljih strijelaca svih vremena u finalnoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije