Kentucky u velikom derbiju izbacio Louisville

March Madness ulazi u samu završnicu

Kentucky u velikom derbiju izbacio Louisville

Sezona u američkoj koledž košarci (NCAA) polako ulazi u samu završnicu. Sinoć su na rasporedu bili polufinalni mečevi po divizijama.

Veliki derbi Srednjeg zapada odigrali su u Indijani Kentucky i aktuelni prvaci Louisville. U duelu dva ponajbolja NCAA trenera Johna Caliparija i Ricka Pittina pobjedu je slavio Calipari čiji je Kentucky izbacio Louisville rezultatom 74:69.

Aaron Harrison je pogodio tricu 39 sekundi prije kraja utakmice, a Julius Randle je ubacio oba slobodna bacanja na isteku vremena, te je Kentucky izborio plasman u divizijsko finale. Harrisone je sa 15 poena i 7 skokova bio prvo ime Kentuckyja.

Kentucky će u finalu divizije igrati protiv Michigana koji je u polufinalu slavio protiv Tennesseeja sa 73:71. Michigan je predvođen Jordanom McRaeom (24 poena, 6 skokova) izborio plasman u finale kao drugi nositelj.

Veliko iznenađenje je priredio Michigan State koji je sa 61:59 slavio protiv prvog nositelja Virginije. Branden Dawson je u pobjedi Spartansa upisao 24 poena i 10 skokova. Spartansi u finalu Istoka igraju protiv Connecticut Huskiesa koji su predvođeni sjajnim DeAndre Danielsom (27 poena, 10 skokova) izbacili trećeg nositelja Iowu State rezultatom 81:76.

U finalu Juga igrat će Florida i Dayton, a u finalu Zapada Arizona protiv Wisconsina. Florida i Arizona su jedina dva divizijska nositelja koja su ostala u takmičenju. Marc Madness (martovsko ludilo) nastavlja se večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.