Kerr: Golden State će biti jači nego prošle sezone
Foto: EPA

Trener Ratnika uvjeren

Kerr: Golden State će biti jači nego prošle sezone

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr uvjeren je da će njegov tim u narednoj sezoni biti još jači. 

Ratnici su sredinom juna uspjeli su po drugi put u posljednje tri godine osvojiti šampionski prsten, a sudeći prema mišljnju analitičara, to bi im moglo poći za rukom i u narednoj sezoni. Njima se daje čak 57,9 posto šansi za osvajanje novog naslova prvaka, što nije nikakvo čudo jer su zadržali gotovo kompletan tim koji je prošle sezone poharao ligu. 

Da će Golden State Warriosi biti još moćniji uvjeren je i trener ovog tima Steve Kerr. 

"Mislim da će Golden State u predstojećoj sezoni biti još jači. Naša kompozicija je postala 'dublja'. Stabilnost je veoma važna", izjavio je Kerr, dodavši:

"Moramo da prihvatimo novi izazov. Tri godine zaredom bili smo u finalu i pokušat ćemo da to učinimo i četvrti. Malo ekipa je to uspjelo u NBA ligi. Moramo da budemo dobri tokom cijele sezone, uravnoteženi i bez bespotrebnog forsiranja", istakao je trener Ratnika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi