Kerr: Rekord Bullsa? Nemoguće, Chicago je imao Jordana

Ratnici iza sebe imaju sjajnu sezonu

Kerr: Rekord Bullsa? Nemoguće, Chicago je imao Jordana

Nevjerovatnu sezonu iza sebe imaju košarkaši Golden State Warriorsa koji su upisali trijumf na 21 od ukupno 23 odigrane utakmice u NBA ligi ove sezone. 

Na klupi Warriorsa sjedi legendarni košarkaš Chicago Bullsa Steve Kerr koji je upravo sa Bikovima 1996. godine postavio rekord po broju pobjeda u NBA ligi. Tada su Bullsi slavili u 72 utakmice, a izgubili samo jednu. Nakon odličnog starta sezone postavlja se pitanje da li Ratnici mogu do novog rekorda?

"Nema šanse da oborimo rekord. Mi smo tada u timu imali čovjeka po imenu Michael Jordan. Te godine smo imali skor 41-3, tako da ako dobijemo 21 od naredne 22 utakmice razgovarat ćemo ponovo. Sjećam se da je bilo desetak utakmica koje je odlučio Michael. Svaki drugi tim na Zemlji bi izgubio te utakmice, ali Michael Jordan je bio... Neće biti više takvih poput njega. Niko mu nije ni blizu i mislim da to niko neće uspjeti. Želio je da obori rekord Lakersa i to smo i učinili," kaže Kerr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.