Kevin Durant i Al Jefferson igrači mjeseca u NBA ligi

Jason Kidd i Gregg Popovich najbolji treneri

Kevin Durant i Al Jefferson igrači mjeseca u NBA ligi

Kevin Durant, Al Jefferson, Gregg Popovich i Jason Kidd najbolji su igrači i treneri u svojim konferencijama u martu mjesecu.

Krilo Oklahoma City Thundera Kevin Durant u martu je imao prosjek od čak 34,5 poena po utakmici, te je tako postao prvi igrač nakon velikog Michaela Jordana iz sezone 1989/1990 koji je tri mjeseca uzastopno imao prosjek od najmanje 33 poena po utakmici.

Dok je Durant briljirao na Zapadu, najbolji igrač Istoka u martu je centar Charlotte Bobcatsa Al Jefferson. Jefferson je sa prosjekom od 24,7 poena i 10,6 skokova bio prvo ime Bobcatsa i najzaslužniji igrač za plasman ovog tima u NBA doigravanje.

Brooklyn Netsi su u martu mjesecu imali omjer od 12-4, što im je donijelo plasman u doigravanje. Takve igre tima našeg Mirze Teletovića donijele su njihovom treneru Jasonu Kiddu epitet najboljeg trenera Istočne konferencije.

Najbolji trener na Zapadu bio je trener San Antonio Spursa Gregg Popovich. Popovichevi Spursi su u martu upisali svih 16 pobjeda, pa nije bilo dileme kome će pripasti ova prestižna nagrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.