Kevin Love: Cavsi autsajderi? Smiješno mi je to
Foto: EPA

Košarkaš Clevelanda o favoriziranju Warriorsa u finalu

Kevin Love: Cavsi autsajderi? Smiješno mi je to

Košarkaš Cleveland Cavaliersa smatra smiješnom činjenicu da mnogi smatraju njegovu ekipu autsajderima u finalu NBA lige koje će Cavsi igrati protiv Golden State Warriorsa.

Cavaliersi i Warriorsi će se u NBA finalu sastati treći put zaredom. 

Prvi put su uspješniji bili Warriorsi, iako su tada u redovima Cavsa bili povrijeđeni Love i Irving. Prošle godine, slavila je ekipa iz Clevelanda nakon što se uspjela vratiti poslije 3-1 u seriji za Warriorse, a upravo ovu činjenicu ističe Kevin Love.

"Čitava stvar oko nas kao autsajdera mi je smiješna, jer, na kraju dana, mi branimo titulu...Pokušat ćemo je odbraniti, što je veoma teško. Mislim da ćemo ovo koristiti kao "gorivo", kao motivaciju, ali ideja da ćemo prihvatiti ulogu autsajdera? Teško mi je reći da će to biti slučaj. Ne mislim da smo autsajderi. Mislim da imamo odličan match-up sa njima, a mislim i da bi oni to potvrdili", izjavio je Kevin Love.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi