Kevin Love mijenja poziciju u Cavaliersima
Foto: EPA

Thompson seli na klupu

Kevin Love mijenja poziciju u Cavaliersima

Početak nove sezone NBA lige je sve bliže, a ponovo se očekuje da će se Cleveland Cavaliersi boriti za šampionski prsten. Osim dolaska Rosea, Thomasa i Wadea, u ekipi Cavsa se očekuje još jedna "novina".

Naime, trener Tyronn Lue namjerava "premjestiti" Kevina Lovea na poziciju startnog centra, dok bi Tristian Thompson trebao utakmice započinjati na klupi.

Istina, Loveu, primarno krilnom centru, nije nepoznata pozicija "petice", te je povremeno preuzimao ovu ulogu u ekipi Cavsa, ali ga sada Lue želi stalno na ovoj poziciji.

"Širenje terena, stvaranje prostora. Mogućnost igranja po krilima sa više igrača", prokomentarisao je Lue razloge svoje odluke, te istakao da ga ne brine što će odličnog defanzivca, Thompsona, ispod koša zamijeniti mnogo učinkovitiji košarkaš kada je riječ o napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi