Khem Birch napustio Olympiacos, odlazi u Orlando
Foto: EPA

Američki centar od naredne sezone u NBA ligi

Khem Birch napustio Olympiacos, odlazi u Orlando

Američki centar Khem Birch je odlučio raskinuti ugovor sa Olympiacosom, te će naredne sezone nastupati za Orlando Magic.

Birch je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Olympiacoson vrijedan 1.1 milion eura, ali je nakon samo jedne godine odlučio raskinuti saradnju sa grčkim timom kako bi se naredne sezone okušao u NBA ligi.

Ovaj 24-godišnjak je u prošloj sezoni u grčkoj ligi odigrao 33 utakmice za Olympiacos, te je u prosjeku bilježio 5.7 poena, pet skokova, 0.8 blokada i 0.6 ukradenih lopti po utakmici.

Birch je bio standardni dio ekipe Olympiacosa i u Euroligi, pa je u ovom takmičenju odigrao 37 utakmica u kojima je u prosjeku bilježio 7.3 poena, 5.6 skokova i jednu blokadu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi