Khimki se brzo oporavio

Super liga Rusije

Khimki se brzo oporavio

U drugim utakmicama četvrtfinala doigravanja ruskog prvenstva nije bilo znenađenja. Svi domaći timovi su upisali pobjede. CSKA, Dinamo i Unics sada vode sa 2-0, dok je Khimki poravnao seriju protiv Spartaka.

Spartak je u prvoj utakmici napravio senzaciju pobijedivši Khimkija, ali igrači Sergija Scariola ovaj put nisu dozvolili novo iznenađenje i upisali su sigurnu pobjedu od 24 poena razlike (83:59). Raul Lopez je sa 18 poena i 6 asistencija predvodio Khimki, a Robertas Javtokas je upisao double-double učinak (11 poena, 11 skokova).

Sasha Kaun je sa 13 poena i 10 skokova bio najbolji igrač CSKA u pobjedi nad Samarom (62:47), a Unics je u Kazanu upisao drugu pobjedu nad Triumphom (80:74). Maciej Lampe je sa 25 poena i 9 skokova bio prvo ime Unicsa, dok je Marko Popović dodao 18 poena i 6 asistencija.

Najneizvjesnije je bilo u Moskvi gdje je Dinamo sa poenom razlike bio bolji od Lokomotiva iz Kubana (68:67) i poveo sa 2-0 u seriji. Aleksej Shved je sa 20 poena bio najefikasniji kod Dinama, Sergej Bikov je dodao 16,dok je Gerald Green sa 17 poena i 6 skokova bio najbolji kod Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.