Khimkiju ruski duel i plasman u finale Eurocupa

U finalu protiv Valencije

Khimkiju ruski duel i plasman u finale Eurocupa

M. Šljivak

Košarkaši Khimkija plasirali su se u finale Eurocupa nakon što su u ruskom duelu savladali Spartak iz St. Petersbourga 77:73.

Iako su igrali na domaćem parketu Khimki je jedva došao do pobjede, a do nje su stigli sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini.

Odlično su i otvorili susret, te su nakon prvog perioda imali plus 13. 27:14, no Spartak se vratio u utakmicu pa su na poluvrijeme otišli sa minusom od četiri poena 42:38.

Sjajnom igrom u trećoj četvrtinu koju su dobili 22:14, Spartak je preuzeo vodstvo, no prednost su ispustili u posljednjih deset minuta, pa je Khimki na kraju slavio pobjedu i ostvario plasman u finale, gdje ga čeka Valencia.

Vitaly Frozdon je sa 16 poena predvosio Khimki, dok je u poraženom sastavu Yotam Halperin ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije