Kidd: Ostvarili smo pola cilja, imamo još posla
Foto: EPA

Trener Milwaukeeja nakon plasmana u doigravanje

Kidd: Ostvarili smo pola cilja, imamo još posla

D. Rakanović

Trener Milwaukeeja Jason Kidd rekao je da su ostvarili pola cilja, a to je plasman u play-off, kao i da je sada zadatak ostvariti što bolju poziciju pred doigravanje.

Milwaukee je noćas pobijedio Philadelphiju na gostovanju sa 90:82 i time obezbijedio nastup u play-offu. 

"Odbrana nas je držala u igri cijelu utakmicu. Naši šutevi nisu ulazili, ali kada se možeš osloniti na svoju odbranu da će vas držati u rezultatskoj neizvjesnosti, pogodit ćete neke šuteve u nekom trenutku", rekao je Kidd nakon utakmice.

"Promašili smo mnogo trojki i zicera, ali sviđa mi se karakter mojih igrača koji su ostali na istom kursu izašli na teren u drugom poluvremenu i jakom odbranom pronašli način da pobijedimo. Naša energija i trud su bili mnogo bolji u drugom poluvremenu", rekao je Kidd.

Trener Bucksa je rekao da se sada njegovi igrači mogu malo opustiti, ali da i dalje imaju posla.

"Kao prvo mislim da se momci sada mogu malo opustiti, ali i dalje imamo posla, još uvijek nas love timovi i mi lovimo Atlantu u borbi za što bolju poziciju pred play-off", rekao je Kidd i dodao:  

"Ostvarili smo pola cilja, plasirali smo se u doigravanje, sada je na redu da ostvarimo što bolju poziciju pred play-off. Posljednje dvije utakmice su krucijalne za mjesto pred doigravanje", rekao je Kidd i dodao da je cilj Bucksa završiti na petom mjestu. 

Milwaukee se trenutno nalaze na šestoj poziciji sa omjerom 41:39, a petoplasirana Atlanta ima jednu pobjedu više, uz jedan meč manje. Ipak, Milwaukee bi ukoliko doživi poraze u preostalim utakmicama mogao završiti i na sedmom mjestu, ukoliko Pacersi koji se trenutno nalaze na sedmoj poziciji ostvare oba trijumfa do kraja sezone. Pacersi imaju pobjedu manje od Milwaukeeja i lošiji međusobni skor sa Bucksima, jer su u tri od četiri utakmice ove sezone bili bolji Bucksi. 

Milwaukee do kraja regularnog dijela sezone igra kući protiv Charlottea, dok u posljednjoj utakmici sezone igraju u gostima protiv Bostona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi