Kikanović bez poena, Zvezdi majstorica
Kikanović je na parketu proveo 14 minuta

Doigravanje za prvaka Srbije, 4. utakmica

Kikanović bez poena, Zvezdi majstorica

Košarkaši Crvene zvezde izborili su majstoricu u finalnoj seriji za prvaka Srbije, a naš reprezentativac Elmedin Kikanović za 14 minuta provedenih na parketu nije ubacio niti jedan koš. Nakon što je Partizan poveo sa 2:0 u seriji, „crveno beli“ su se vratili u igru za šampionsku titulu, a u četvrtoj utakmici slavili su pobjedu rezultatom 75:73.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i nakon deset minuta igre izabranici trenera Duška Vujoševića imali su prednost od tri poena (20:17). Ipak, do kraja poluvremena košarkaši Zvezde su stabilizovali redove i rezutat su u svoju korist preokrenuli serojom od 7:0, pa su na odmor otišli sa tri poena prednosti (35:32).

I u trećem periodu igre Zvezda je bila bolja, a novom serijom od 7:0 uoči posljednjih deset minuta povećavaju prednost na deset poena (56:46). Partizan je u posljednjoj četvrtini u nekoliko navrata uspio zaostatak spustiti na tri poena, a u penal završnici prisebniji su bili domaći košarkaši. Uroš Tripković je trojkom na tri sekunde do kraja uspio smanjiti na dva poena zaostatka, ali vremena za konačni preokret nije bilo.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Uroš Tripković (16 poena), ali to nije bilo dovoljno da „crno beli“ prigrabe šampionski pehar. Kod pobjedničke ekipe po 13 poena postigli su Vladimir Štimac, Boris Bakić i Nemanja Bjelica.

Peta, odlučujuća utakmica igra se u subotu, sa početkom u 20.15 sati, a pobjednik ovog duela okitiće se 16. titulom prvaka Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.