Kikanović blistao u pobjedi Monaca

Sjajna partija bh. centra

Kikanović blistao u pobjedi Monaca

E. Ganibegović

Elmedin Kikanović i njegov Monaco su večeras stigli do nove pobjede u košarkaškoj Ligi prvaka.

Košarkaši Monaca su u okviru četvrtog kola na gostovanju kod italijanskog Sassarija upisali pobjedu rezultatom 63:81.

Prva četvrtina je završila neriješeno 20:20, ali košarkaši domaćina su bili nešto bolji protivnik.

U drugoj dionici Monaco je igrao kvalitetniju košarku pa su tako na odmor otišli sa prednošću od sedam poena razlike, 34:41.

Francuska ekipa je nastavila sa boljom igrom kako u trećoj tako i u četvrtoj dionici, gdje su u potpunosti nadigrali domaćine, koji se nisu uspjeli vratiti u meč, pa su tako doživjeli neugodan poraz.

Bh. centar Elmedin Kikanović je bio najbolji u redovima svoje ekipe. Kikanović je upisao double-double sa 14 poena i 10 skokova, a na parketu je proveo nešto više od 31 minute. Na drugoj strani Bamforth je brojao do 25. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije