Kikanović briljirao, odlična partija i Đedovića

Bundesliga

Kikanović briljirao, odlična partija i Đedovića

E. Škorić

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović odigrao je danas sjajan meč za Albu.

Alba je u 24. kolu Bundeslige gostovala Gottingenu, ali je sa 81:76 poražena od domaće ekipe.

Dosta se rezultat mijenjao na današnjem meču, Alba je čak i vodila u završnici, ali je Gottingen na kraju upisao pobjedu.

Ni 24 poena Elmedina Kikanovića nisu bila dovoljna Albi da izbjegne  porza. Pored toga, naš centar je imao tri skoka i tri asistencije, a iz igre je gađao 64 posto (9/14). U redovima domaćeg tima Ruoff je ubacio 23 poena, a Waleswowski je dodao 14 poena. 

Bayern je sa 108:73 slavio u Bremerhavenu, a u tom meču je bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović ubacio 17 poena uz tri skoka i dvije asistencije. 

Trenutno je Ulm vodeći u Njemačkoj sa 23 pobjede (maksimalan učinak), slijede Bamberg sa 42 i Bayern sa 38 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi