Kikanović briljirao protiv bivšeg kluba

Ubacio 17 poena

Kikanović briljirao protiv bivšeg kluba

E. Škorić

Košarkaši Monaca razbili su Enisey u susretu 3. kola Lige prvaka sa 89:73.

Monaco je večeras poprilično lako stigao do treće uzastopne pobjede u Ligi prvaka, a od početka je praktično bilo jasno ko ima veće ambicije i veće šanse da ostvari trijumf.

Domaći tim je 7:0 serijom otvorio meč, a na kraju prve dionice vodio je 24:15, da bi na odmoru imao vodstvo 43:35.

Donekle su se gosti dobro i držali u prvom dijelu, no u drugom su u potpunosti razbijeni, pa je Monaco imao +17 po isteku treće četvrtine i više nije bilo upitno hoće li upisati treću pobjedu.

Motivisan protiv bivšeg kluba bio je bh. reprezentativac Elmedin Kikanović, koji je ubacio 17 poena uz maksimalan procenat šuta za dva (7/7), a imao je i tri skoka.

Efikasniji od njega u redovima Monaca bio je tek Robinson sa 18 poena, dok je na drugoj strani Zavoruev ubacio 20 poena, a Hilliard 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi