Kikanović dosta dobar u porazu od CSKA

Poraz Eniseya

Kikanović dosta dobar u porazu od CSKA

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya poraženi su u 4. kolu VTB lige od moskovskog CSKA rezultatom 92:79, a u redovima poraženog tima dosta dobar nastup je imao bh. centar Elmedin Kikanović.

CSKA je kao veliki favoriti ušao u ovaj meč, a ovu ulogu su opravdali i na parketu.

Već nakon prve dionice CSKA je stvorio sedam poena prednosti (20:13), te se činilo kako će Enisey lagano položiti oružje pred Armejcima.

Međutim, gosti se nisu predavali. Sjajnom igrom u drugoj četvrtini (22:16) vratili su se u meč, te su na odmor otišli sa samo poenom zaostatka, 36:35. 

Ipak, CSKA je pobjedu ovjerio u trećoj četvrtini. Napunili su do vrha koš Eniseya (35:19), te su do kraja mirnom igrom priveli meč kraju.

Elmedin Kikanović je u poraženom timu ubacio devet poena, a najefikasniji je vio DJ Cooper sa 15 poena i šest asistencija.

Vitaly Fridzon je predvodio CSKA sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije