Kikanović i Monaco srušili Asvel

10 poena bh. centra

Kikanović i Monaco srušili Asvel

M. Šljivak

Košarkaši Monaca pobijedili su Asvel 83:68 u utakmici 4. kola francuskog prvenstva uz dobar nastup bh. centra Elmedina Kikanovića.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Asvel je nakon 10 minuta igre imao prednost od jednog poena (15:16), da bi tokom druge dionice tim iz Lyona sjajnom igrom dodatno povećao prednost i na odmor su otišli sa devet poena razlike, 29:38.

Međutim, u nastavku je na parketu postojao samo Monaco. Pojačali su znatno odbranu, Asvel nije mogao pogoditi gotovo ništa, a Kneževi su s druge strane pogađali sve.

Na kraju je Monaco došao do uvjerljive pobjede od 15 poena razlike, a ovo im je treći trijumf u sezoni.

Elmedin Kikanović je meč završio sa 10 poena za nešto više od 11 minuta na parketu, a najefikasniji je bio Lacombe sa 22 poena.

S druge strane Nelson i Kaba su ubacili po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti