Kikanović nezaustavljiv za Pau-Orthez

Monaco slavio

Kikanović nezaustavljiv za Pau-Orthez

E. Škorić

U susretu 10. kola francuske LNB lige Monaco je gostovao Pau-Orthezu i lako je došao do pobjede (90:68).

Monaco je u jednom od derbija kola slavio protiv Pau-Ortheza, pa je stigao do sedme pobjede i nalazi se u samom vrhu francuskog šampionata s omjerom 7-3.

Prvi period igre pripao je gostima iz Monte Carla koji su slavili sa 23:18, na poluvremenu je bilo 49:42 za tim Monaca, koji je je u drugom poluvremenu uspio da napravi veliku razliku i da mirno dočeka kraj.

Dobru partiju za Monaco ponovo je pružio bh. centar Elmedin Kikanović koji je ubacio 18 poena uz šest skokova. Efikasniji od njega bio je jedino Robinson sa 19 poena, dok je 15 ubacio Evans.

U sastavu domaćeg tima Anderson je imao 15 poena, poen manje Koffi, a dvocifren je još bio Bokolo sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi