Kikanović odličan u novoj pobjedi Monaca

Postigao 14 poena

Kikanović odličan u novoj pobjedi Monaca

E. Ganibegović

Košarkaši Monaca su večeras u okviru šestog kola Lige prvaka upisali svoju šestu pobjedu zaredom, a ovaj put su na gostujućem parketu bili bolji od Murcije rezultatom 63:68.

Imali smo priliku gledati neizvjesnu košarkašku predstavu od samog početka meča. Nakon prvih 10 minuta rezultat na semaforu je bio 14:14. U drugoj dionici se također igralo koš za košem pa je rezultat prvog poluvremena bio 30:30.

Nakon odmora nastavila se podjednaka borba, ali sredinom treće dionice domaćini prave seriju od 5:0 i tako stižu u vodstvo od 40:35. U jednom momentu treće četvrtine stižu čak na plus šest, međutim Monaco se na krilima bh. centra Elmedina Kikanovića vraća u susret, te je rezultat poslije tri dionice bio 50:48 u korist domaće ekipe.

Početak posljednje dionice je pripao Murciji, ali gosti se vraćaju i stižu do plus osam pa je u tom momentu pitanje pobjednika bilo jasno. Monaco je na kraju stigao do svoje šeste pobjede zaredom i zadržao prvo mjesto u grupi A košarkaške Lige prvaka.

Elmedin Kikanović je kod gostiju na parketu proveo nešto više od 30 minuta i za to vrijeme postigao je 14 poena, skupio tri skoka i upisao jednu asistenciju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi