Kikanović, Renfroe i Đedović ubacili po 16 poena

Bundesliga

Kikanović, Renfroe i Đedović ubacili po 16 poena

E. Škorić

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović ubacio je 16 poena u pobjedi Albe na gostovanju kod Bayreutha u 31. kolu njemačke košarkaške Bundeslige.

Alba je slavila sa 82:78, očekivano, na ovom gostovanju. Kikanović je uveliko doprinio pobjedi gostiju iz Berlina sa 16 poena. Efikasniji od njega u tim Saše Obradovića bio je jedino Milosavljević sa 18 poena.

U sastavu poraženog Bayreutha najbolji je bio Odum sa 25 poena, dok je Leslie ubacio 15.

Bayern je također stigao do nove pobjede. Bavarci su sa 89:78 trijumfovali u gostima kod Crailsheima. 

Najbolji Bayernov igrač večeras bio je Duško Savanović sa 17 poena i osam skokova, dok je naš reprezentativac Alex Renfroe ubacio 16 poena uz dva skoka i dvije asistencije, a Nihad Đedović je imao 16 poena uz dva skoka, četiri asistencije i četiri oduzete lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi