Kikanović s Nancyjem u polufinalu prvenstva

LNB liga

Kikanović s Nancyjem u polufinalu prvenstva

M. Šljivak

Košarkaši Nancyja plasirali su se u polufinale francuskog prvenstva. Oni su večeras na svom parketu savladali Nanterre 82:68, te su s 2:0 ostvarili plasman dalje.

Nancy dobro ulazi u meč. Imali su prednost od samog početka, a nakon 10 minuta igre bilo je plus sedam (28:21).

Uspio je Nanterre da se vrati. U finišu prvog dijela dolaze do izjednačenja (40:40), ali na odmor se ipak odlazi vodstvom domaćina od dva poena, 44:42.

Ključna je bila treća četvrtina. Odigrali su domaći košarkaši dosta dobro završnicu ove četvrtine, te su u posljednju ušli sa 13 poena prednosti, 62:49.

Do kraja su mirnom igrom sačuvali prednost, te su se plasirali u polufinale prvenstva.

Elmedin Kikanović je odigrao dosta dobar meč. Ubacio je 11 poena uz šest skokova za 34 minuta na parketu. Clark i Duggins su predvodili Nancy sa po 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.