Kineski tim namučio Barcelonu

Azijska turneja

Kineski tim namučio Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su u prijateljskom susretu kineski tim Zhejiang Lions rezultatom 94:83...

Prva utakmica u historiji turneje euroligaša po Aziji pripala je Barceloni, a Katalonci su uz male probleme uspjeli da pobjede Lionse.

Ključna je u ovoj utakmici bila druga četvrtina koji su košarkaši Barcelone dobili sa sedam razlike (27:20), a prednost su uspjeli do kraja i povećati na konačnih 11 razlike.

Justin Doellman je predvodio Barcelonu sa 15 poena, Maciej Lampe je dodao 12,  a dvocifreni su bili još Juan Carlos Navarro sa 11 i DaShaun Thomas sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod kineske ekipe briljirao je Elijah Holman sa double-double učinkom od 22 poena i 15 skokova, a Su Ruoyu je dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.