Kingsi s novim trenerom u narednu sezonu

Kingsi s novim trenerom u narednu sezonu

A. Beganović

Američki košarkaški stručnjak Paul Westphal novi je trener NBA momčadi Sacramento Kingsa. Westphal će na klupi Kingsa naslijediti Kennyja Natta.

Vlasnici Kingsa odlučili su se da početak naredne sezone dočekaju s novim trenerom na klupi. Razočarani rezultatima u sezoni koja se primiće kraju zahvalili su se na saradnji prvom čovjeku struke Kennyju Nattu. Kingsi su imali najgori skor u ligi (17-65), što je ujedno i najgori skor u istoriji momčadi.

Novi trener Kingsa Paul Westphal u dosadašnjoj karijeri vodio je Boston, Phoenix, Seatlle i New York, a najveći uspjeh ostvario je sa Sunsima kada je u sezoni 1992/93 ovu momčad doveo do velikog NBA finala u kojem su poraženi od Bullsa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.