Kirilenko ponovo u starom jatu

CSKA mnogo snažniji

Kirilenko ponovo u starom jatu

Andrei Kirilenko, bronzani sa reprezentacijom Rusije na zadnjem Eurobasketu u Litvaniji vratio se u svoju zemlju, tačnije u CSKA iz Moskve.

Kirilenko je potpisao trogodišnji ugovor sa svojim bivšim klubom uz opciju povratka u NBA ligu u slučaju prestanka lockouta. Ovaj centar (205 cm) je već od 2001. godine u SAD-u gdje je uspješno igrao za Utah Jazz. Prošle sezone njegovi prosjeci su iznosili 11,7 poena, 5,1 skokova, 3,0 asista, 1,3 ukradene lopte i 1,2 bloka po utakmici. Na upravo završenom šampionatu u Litvaniji, Kirilenko je za Rusiju imao prosjek od 14,9 poena i 6,1 skoka po utakmici.

Bivši klubovi Kirilenka u Rusiji bili su Spartak Saint Petersburg i CSKA za koji će ponovo nastupati u predstojećoj sezoni. CSKA će u Euroligi participirati u grupi B u kojoj će i naš Miralem Halilović sa Zagrebom igrati protiv ovog igrača. U toj skupini su još Panathinaikos, Unicaha, Bamberg i Zalgiris protiv kojeg novi klub Kirilenka otvara evropsku sezonu u gostima 17. oktobra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti