KK Partizan kažnjen sa 5.000 eura
Beograđani zbog navijača ponovo sankcionisani

Euroliga

KK Partizan kažnjen sa 5.000 eura

A. Beganović

Košarkaški klub Partizan od strane Eurolige sankcionisan je novčanom kaznom od 5.000 eura, zbog ubacivana upaljača i traka za vrijeme utakmice sa CSKA.

Sudije četvrtfinalnog meča igranog u beogradskoj "Areni" u dopunskom izvještaju su navele da je utakmica u nekoliko navrata prekidana zbog nedoličnog ponašanja publike i ubacivana raznih predmeta na parket.

Partizan je ove sezone već bio kažnjavan i to sa 12.500 eura zbog incidenta na utakmici sa Panioniosom, kada su navijači na poluvremenu utakmice gađali sudije raznim predmetima.

Disciplinski sudija Eurolige je tada upozorio klub iz Humske da će ukoliko se nastavi nedolično ponašanje navijača, Partizan naredni meč morati igrati bez prisustva gledaoca. Međutim, čelni ljudi Eurolige opet su "crno belim" progledali kroz prste, te ih kaznili novčanim iznosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.